Menu
Boekwinkels

Boekhandel Donner: het (boeken)paradijs op aarde

Vandaag ging ik samen met mijn dochter van vijf een kleine eettafel ophalen voor ons nieuwe huis. Ik heb een leuke tafel gekocht via Marktplaats en moest hiervoor afreizen naar Rotterdam. Als je me al langer volgt dan weet je dat ik voor mijn boeken meestal (bijna wekelijks, iets te vaak) naar Scheltema in Amsterdam ga. Ik kan hier uren rondlopen en het is lekker dichtbij huis. Maar als ik eens in een andere stad ben ga ik altijd erg graag naar de lokale boekwinkel.

Tijdens de lockdown heb ik eens een boek besteld bij Donner en ervaarde een hele fijne service. Hierdoor had ik de boekhandel onthouden. Boekhandel Donner bevindt zich in Rotterdam, dus toen ik vandaag naar Rotterdam moest plande ik direct een bezoek in bij de boekwinkel.

Grote boekwinkel in Rotterdam

Boekhandel Donner is een boekwinkel aan de Coolsingel in Rotterdam, echt in het hart van de stad dus. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar was bij binnenkomst enorm positief verrast. Aardige medewerkers en een enorm grote winkel.

Ik lees veel boeken over mindset, psychologie, business, marketing, racisme, feminisme en spiritualiteit. Voor deze boeken moest ik naar boven en ook de bovenverdieping is enorm groot, maar toch overzichtelijk.

Naast boeken wordt er ook muziek verkocht en kun je er terecht voor knutselspullen. Er waren ook leuke accessoires zoals tasjes, wereldbollen en meer leuke spulletjes, en er was een grote afdeling met kinderboeken, stripboeken en bord spellen.

Er was een ruim aanbod aan boeken bij de afdelingen waar ik interesse had. Ik heb de winkel dan ook niet met lege handen kunnen verlaten. Ik heb ‘slechts’ drie boeken gekocht. Ik was eigenlijk op zoek naar een paar andere boeken maar ik kon deze niet vinden en ik vind het vervelend om in een boekwinkel om boeken te moeten vragen, dus dat heb ik niet gedaan. Maar desalniettemin ben ik helemaal geslaagd en kocht ik de volgende drie boeken:

Ook Mia ging de winkel niet met lege handen uit en kocht het volgende boek:

Ik ben erg benieuwd naar mijn boeken. Op dit moment ben ik al in een ander boek bezig en die wil ik eerst graag uit lezen, maar ik kan niet wachten om te beginnen in een van mijn nieuwe aanwinsten. Boekhandel Donner in Rotterdam is zeker een boekwinkel om eens langs te gaan als je in de buurt bent. De winkel is groot en er is veel keuze. Het personeel was erg vriendelijk, dat kan ik zelf ook altijd erg waarderen. Dus als ik weer eens in de buurt ben kom ik zeker terug!

Naar welke boekwinkel ga jij altijd? Of welke boekwinkel raad je mij aan om eens langs te gaan? Laat het me weten in een comment onder deze post. Bedankt voor het lezen.

2 Comments

 • Monica
  24 april 2021 at 21:58

  Leuk! Ik ga altijd naar Donner. Werk er om de hoek op de Westblaak. Echt funest voor mijn salaris……

  Reply
  • admin
   25 april 2021 at 11:50

   Dat kan ik me goed voorstellen! Ik ga zelf vaak naar Scheltema in Amsterdam, ook een heerlijke winkel. Ik beloof mezelf dan maximaal 1 boek te komen en eerst te lezen voor ik een nieuwe koop, maar kom toch altijd weer met meerdere boeken de winkel uit. Welk boek ben jij nu aan het lezen? Of welke heb je als laatst gekocht?

   Reply

Leave a Reply